ТОВ "ТЕХІНМЕД"

м.Тернопіль, вул. Шпитальна, 2
Ліцензія МОЗ України серія АЕ №282990 від 24.10.2013 р.

При невідкладних станах, телефонуйте 103 для виклику швидкої допомоги

Гастроскопія, езофагогастродуоденоскопія, ЕФГДС - ендоскопічне обстеження, що дозволяє лікареві детально оглянути слизову оболонку верхніх відділів шлунково-кишкового тракту (стравохід, шлунок і дванадцятипалу кишку)...

Покази для призначення:

  • чорний рідкий стілець або блювота з кров'ю

  • регургітація (відрижка) їжі

  • швидке відчуття переповнення в шлунку під час приймання їжі

  • біль або дискомфорт у верхніх відділах живота, за грудиною

  • печія, нудота, блювота, дискомфорт при ковтанні

  • анемія (зниження гемоглобіну в крові)

  • труднощі ковтання

  • безпричинна втрата ваги тіла

  • тривале приймання антикоагулянтів (для виключення ерозивно-виразкових уражень)

  • цироз печінки (для раннього виявлення варикозного розширення вен стравоходу)

  • хвороба Крона

  • контроль після видалення поліпів і пухлин

  • обтяжена онкологічна спадковість

  • перед хірургічними операціями

НАШІ ПОСЛУГИ

       цікаві факти
 
  • Травний тракт людини являє собою 9-метрову "трубу", яка починається в роті та закінчується анальним отвором.
     
  • У тонкій кишці стільки складок, аж до самих мікроскопічних, що загальна площа її поверхні становить 250 квадратних метрів. Цього достатньо, щоб покрити тенісний корт.
     
  • Травлення починається ще до того, як ви щось з’їли. Вид і запах їжі запускає слиновиділення і вироблення травних соків. Як тільки перший шматочок потрапляє вам в рот, всі системи травлення починають активно працювати.
     
  • Давньоримський медик Гален вважав шлунок одухотвореною істотою всередині нас, яка «здатна відчувати порожнечу, що стимулює нас шукати їжу».
     
  • Нам потрібно близько 72 годин, щоб переварити святкову вечерю. Першими переваряться вуглеводи, такі як різні пироги та випічка. Потім настане черга сухого пересмаженого білка (смажена курка), і найдовше займуть жири, включаючи соуси і збиті вершки з торта.
     
  • Людина з’їдає в середньому близько 500 кг їжі на рік.
     
  • Рот має нейтралізуючу функцію. Він або охолоджує, або підігріває їжу до температури, яка прийнятна для решти травного тракту.
     
  • Кожен день ми виробляємо близько 1,7 літрів слини. Кількість слини регулюється автономною нервовою системою, що означає, що процес відбувається автоматично. Ось чому у нас слина виробляється при одному лише вигляді, запаху або думки про їжу.
     
  • М’язи травних органів скорочуються хвильовими рухами і цей процес називається перистальтика. Саме завдяки цьому їжа потрапить у шлунок людини, навіть якщо він буде їсти, стоячи на голові.
     
  • У шлунку величезна місткість. В середньому шлунок дорослого може витримати близько 1 літра їжі.

Колоноскопія

один з найефективніших методів обстеження кишечника. З його допомогою можна оцінити стан слизових оболонок, діагностувати різні захворювання. Цей спосіб дозволяє отримати максимальну кількість інформації...

Покази для призначення:

  • виділення крові або слизу при дефекації

  • синдром хронічної діареї

  • хронічні запори

  • поліпи, виявлені при ректороманоскопії

  • біль у животі в поєднанні з розладом стільця

  • підозра на новоутворення при порушенні дефекації і схудненні

  • невмотивована анемія при розладі стільця

  • дивертикульоз товстої кишки

  • виразковий коліт і хвороба Крона

  • кишкові свищі

  • забір матеріалу (біопсія) для гістологічного дослідження

  • незрозумілі зміни в поведінці кишечника

  • діагностика запальних захворювань у людей похилого віку.